© Malatya News I Malatya Haber

Yeni Malatyaspor'da Sancılı Kongre Süreci!

Deprem enkazında kalan ve hala bir arpa boyu yol alamayanlardan biri de Yeni Malatyaspor. Kulüpte son günlerde hararetli süreçler yaşanırken, spor kamuoyu bu oldu bittiden bir şey anlayamadı.

Yeni Malatyaspor’da neler oluyor? Kimse anlayamıyor. Son bir ay içinde TFF’ye başvuran ve ligden çekilme kararı alan Ahmet Yaman yönetimi dün’e kadar kimseye bırakmayacaklarını ve kongre kararı aldıklarını duyurmuştu. Önceki gün mali kongre ibra edilmeden iptal edildi. Ardından bugün eski başkan Adil Gevrek ve Yönetimi gelip kongre yapıp başkanlığını ilan etti. Eşine benzerine ancak üçüncü dünya ülkelerinde rastlayacağımız saçmalıklar serisi yaşandı desek daha doğru bir tespit olur. Karar defterinin saklanması, daha sonra ortaya çıkması, eski yönetimden birinin Gevrek’ten 30 Milyon Lira istemesi gibi ilginç konuların gölgesinde yapılan kongrede şu notlar öne çıktı!

30 MİLYON TL İSTEDİLER!

Başkan Adil Gevrek eski yönetimde olan birinin kendisinden ilk başta 30 Milyon lira istediğini ancak bu şekilde kulübü teslim edeceklerini daha sonra bu miktarın yarısına düşüldüğünü fakat ne parası olarak bunu ödeyeceğim dediğimde masraflarını belirtiyorlar. İyi de biz bu kulübü bırakınca biz masraf etmedik mi? Biz kimden para istedik. Dediği iddia edildi. 
Depremde ölen kulüp çalışanlarının ailelerine ve Kaleci Ahmet’in ailesine ödeme yapacaklarını belirten Gevrek bu yıl değil önümüzdeki sezon lige başlayacağız. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişarelerimiz sonucunda bu göreve tekrar talip olduk. Allah utandırmasın. Daha güçlü bir yönetimle takımımızı tekrar süper lige çıkarmak için çabalayacağız” dedi. 

MUSTAFA ESKİHELLAÇ’IN PARASI NEREDE?

Ahmet Yaman yönetiminin Gaziantep FK’ya transfer olan Mustafa Eskihellaç’dan gelen ödemeleri ne yaptığı konusunda bir belirsizlik salonda tartışmalara neden oldu. Adil Gevrek yönetiminin bu parayı sorguladığı ve net yanıt alamadığı eski yönetime kongre salonunda hırsızlar şeklinde bağırışmalar duyuldu.

BAKANLIK 10 MİLYON TL GÖNDERMİŞTİ!

En son geçtiğimiz haftalarda haber yaptığımız Spor Bakanlığından Malatya Valiliğine kulübe verilmesi adına 10 Milyon TL gönderildiğini, bu tutarın 1.5 milyonunu 2 aylık personel maaşı olarak ödediklerini kalan 8.5 milyon’un ise akıbetinin bilinmediğini yazmıştık. İddialara göre kalan tutarın Malatya Valiliğinin hesaplarında olduğu vurgulandı. 

Özel Haber / malatyadan.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER