© Malatya News I Malatya Haber

ERTV Meğer Yıllarca Malatya'yı Kandırmış!

Malatya ERTV Malatyalıların Gözünün içine baka baka yalan dolanlarla kandırdı.

Önceki gün Malatya ERTV’nin fiber kablolarının hırsızlık sonucu kesildiği fakat fiber kabloda para edecek bakır miktarı olmadığı için yerinde bırakan hırsızlık olayını haberi yapmıştık. 

Fakat ortak çalışan algı ve trol ekibi işi her zaman ki gibi yaygara ve mağduru edebiyatına çekerek ucuz bir senaryo ile aklı sıra şov yaptı. 

Aynı ekibin elemanı olan Hülya Kaya isimli trol yine eline safsata bildirisini alarak yalan dolanlarla adeta yayınlarına kasıtlı saldırının yapıldığını ilan etti. Olayın köpürtülme işini yine her zamanki gibi kocası Metin Kaya’nın reklamcısı olduğu Malatya Haber Sitesi Çiğköfteci İsmet Yalvaç, Sivas Kangallı trol Burhan Karaduman, Sonsöz Gazetesi, Mersinde Karısını AK Parti Belediyesine işe aldıran Trol Mikail Pelit, Malatya Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Göçmen, Bu Sabah Cemiyeti, Meşalecilerin Yayın Organı Net Haber Gazetesi ve bir numaralı finansörleri MESOB Başkanı Şevket Keskin üstlendi. 

YÜZLERCE TEBRİK VE TEŞEKKÜR MESAJI GELDİ

Yalan dolan ve Dezenformasyonun önüne geçtiğimiz için Malatyalı Siyaset, İş Dünyası temsilcilerinden yüzlerce tebrik ve teşekkür mesajı aldık. Fakat bizim işimiz bu. Doğruları kamuoyuna sunmak ve algıları boşa çıkarmak. Bu anlamda bize başta olayın iç yüzünü öğrenmemiz açısından destek veren Malatya Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere Malatya’da ki onlarca gönüllümüze teşekkür ederiz. Bu arada bir çok duyarlı vatandaş uydu ayarlarından ERTV'yi sildiklerini beyan etti. 

SİYASETÇİLERİN YİNE MALATYA’DAN Bİ HABER OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI!

Malatya Milletvekilleri yine olayın iç yüzünü ne olduğunu anlamadan ezbere bir şekilde sosyal medya hesaplarından bu kumpas için kınama ve üzgün oldukları mesajları vermesine rağmen bazılarının olayın takipçisi olacaklarını belirtmeleri “Malatyayı hangi akıllar yönetiyor” sorusunu akla getirdi. Allah rızası için bir gün de Malatya’nın gerçekleri ve sorunlarıyla ilgilenin. Kim hıyar dese tuzu alıp koşmayın.  

EMNİYET’İN BİLGİLENDİRMESİNİ BİLE ÇARPITTILAR!

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün olayı hırsızlıkla çözmesinin ardından büyük kumpası ortaya çıkarmamızın ardından Malatya Haber’in meşhur çiğköftecisi İsmet Yalvaç olayı çarpıtarak yine yeni bir algı oluşturarak adeta Malatya Kamuoyunun aklıyla alay ederek şu zırvalıkları yazdı. 

Yapılan çalışma sonucunda ERTV’nin ana yayınını sağladığı Türk Telekoma ait Fiber kabloların bulunduğu direk hızar makinesiyle kesilmiş ve üzerinde bulunan fiber kablo ve bakır kablodan sadece, yayını sağlayan fiber kablonun kesildiği tespit edilmişti. 

Kablo hırsızlığı süsü verilen olayda, içinde bakır olmayan fiber kabloyu kesen şüpheli, nedense ikinci içinde bakır olan kabloya hiç dokunmaması ve zarar vermemesi şüphe uyandırmıştı. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölgede yapılan çalışmalar sonucunda, yaklaşık 140 saatlik kamera görüntüsünün incelenmesi sonucunda olayı gerçekleştirdiği tespit edilen ve sabıkalı olan O.G. adlı şüpheliyi gece saat 02.00 sularında yakalayarak gözaltına aldı.

Bakır kablo hırsızı olduğu ileri sürülen, ancak hızarla keserek yere indirdiği aynı direkteki bakır kabloya hiç zarar vermeyerek, sadece yayının verildiği fiber kabloya keserek ERTV’nin yayınını etkileyen şüphelinin işyerinde yapılan aramada kabloların rezerv edilerek yakıldığının tespit edildiği ve bir başka olayda çaldığı doğal gaz saatinin bulunduğu bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ “HIRSIZLIK” DEDİ!

Malatya Emniyet Müdürlüğü basına yazılı bilgilendirme yaparak "İdaremiz Cevatpaşa Mahallesi Atlas Sokakta bulunan, ER TV isimli yayın kuruluşuna iletişim sağlayan Türk Telekoma ait Fiber kabloların şahıs ya da şahıslarca kesilerek olay yerinde bırakılması üzerine ilgili yayın kuruluşu yetkilileri tarafından 09.11.2023 günü Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliğimize şikâyette bulunmuştur. Konu ile ilgili müdürlüğümüze bağlı birimler tarafından olay yeri ve çevresinde kamera araştırması yapılmış ve 140 saatlik kamera görüntüsü incelendikten sonra olayı gerçekleştirme ihtimali bulunan araçlar ve sahipleri aynı gün tespit edilmiştir. O.G isimli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yakalanmıştır. Şahsın iş yerinde yapılan aramada kabloların rezerv edilmek için yakıldığı görülmüş ve yine Sümer Polis Merkezi bölgesinde meydana gelen “doğal gaz saati çalınması” konusunda çalınan doğalgaz saati ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemleri biten O.G. şahıs 10.11.2023 günü makamlara sevk edilmiş, şahıs mahkemece TUTUKLANMIŞTIR.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER