© Malatya News I Malatya Haber

AK Parti Malatya İlçe Belediye Başkan Adayları Açıklandı!

AK Parti Malatya İl Başkanlığı merakla beklenen İlçe Adaylarını açıklıyor.

AK Parti Malatya İlçe Belediye Başkan Adaylarını geçtiğimiz hafta ilk kez yayınlayarak usta habercilik örneği göstermiştik. O listeden sadece Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük değişerek devam edildi. Yazıhan Belediyesi Nevzat Öztürk, Doğanyol Belediyesi Hakan  Bay ve Pütürge Belediyesi Mikail Sülük isimlerinin dışında tüm ilçelerde yapılan değişim dikkatlerden kaçmadı. Kuluncak ve Hekimhan’da MHP adayları Erhan Cengiz ve Mehmet Tabaroğulları desteklenecek. Peki bu liste’nin seçmende ve parti tabanında etkisi ne?  Gelin şimdi bu sorunun yanıtını arayalım. 

AK PARTİ İL BAŞKANI GÖREN, OLASI TEHLİKEYİ GÖREMEDİ!

Geçtiğimiz hafta aşağıdaki listeyi yayınlamış ve büyük tepkilerin oluştuğunu kamuoyuna paylaşmıştık. Memnun olunan isimlere haksızlık etmeyelim ama Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde ciddi tepkiler doğmuştu. Vatandaşı bırakın partiye gönül vermiş yöneticiler ve çalışanlarda İlhan Geçit ve Bayram Taşkın isminin tepeden indirilmesinden rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. Tüm bu sürece rağmen AK Parti’nin çiçeği burnunda il başkanı Namık Gören’in kılını kıpırdatmayarak inisiyatif almaması uzun süre o koltukta kalmayacağı yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Kaldı ki ilçe adayları noktasında Milletvekillerinin fazla söz sahibi olmadıklarını, İl Başkanı Namık Gören ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’in önerileriyle şekillendiğini tüm kamuoyu gözlemledi. 

SAMİ ER MALATYA’DA İLHAN GEÇİT’İN EVİNDE KALIYOR!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, bilindiği üzere son dakika adayı olarak bir takım odaklarca partiye teklif edilmiş ve ismi üzerinden uzlaşılmıştı. Yıllardır İstanbul’da kalan Sami Er’in nerede kalacağını bizde merak ediyorduk. İddialara göre Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olacak olan Prof. Dr. İlhan Geçit’in evinde kalıyormuş. İlhan Geçit, yıllardır aday adayı olmasına rağmen bir türlü listeye giremiyordu. Bu yakın dostluk ona Belediye Başkanlık görevini getirdi. Ehliyet, Liyakat yine sorgulanması gereken kavramlar olarak öne çıkıyor. Tıpkı Ahmet Çakır’ın Belediye Başkanlığının planının dönemin Milletvekili Öznur Çalık’ın evinde sıradan bir yemek buluşmasında oluştuğu gibi. 

Bu durum bir kez daha şunu gösterdi ki, temayül, anket ve parti içi demokrasinin AK Parti’de formalite kavramlardan oluşuyor. 

AK Parti’nin bu seçimde işi çok zor. Sami Er, Bayram Taşkın ve İlhan Geçit isimlerinin Malatya’da ki deprem analizini yapma süreci ve ekip oluşturma süreci zaten 1-2 yılı boşa götürecek. Oysa ki Malatya’nın kaybedecek tek dakikası bile bulunmuyor. 

ANKET DÜZMECESİ İLE GÖZ BOYANDI!

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız listeye tepkilerin artmasıyla AK Parti teşkilatından, Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerinde anket çalışmasının yapılacağı ve buna göre son kararın verileceği söylenmişti. Fakat parti mensubu bir dostumuz bize bu anketin bir düzmece plan olduğu, iki merkez ilçede kesinlikle Bayram Taşkın ve İlhan Geçit isimlerinin yer alacağını belirtmişti. Bizde şayet iş ankete kalırsa mevcut başkanlar Osman Güder ve Mehmet Çınar'ın şanslı olduğunu belirtmiştik. Ama tabi bu dilekler oyunsuz ve şeffaf bir anket neticesiyle mümkündü. Fakat öyle olmadı. AK Parti il teşkilatı vatandaşta olan güveni sarsmış oldu. 

İŞTE AK PARTİ MALATYA İLÇE ADAYLARI LİSTESİ

Battalgazi : Bayram Taşkın
Yeşilyurt : Prof. Dr. İlhan Geçit
Akçadağ :  Hasan Ulutaş
Arapgir : Çetin Özdemir
Arguvan : Burak Ateş
Darende: Alican Bozkurt
Doğanşehir : Zekeriya Çelebi
Doğanyol : Hakan Bay
Kale : İhsan Özbay
Pütürge : Mikail Sülük
Yazıhan : Nevzat Öztürk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER